Bloemkool-Boogie met Ham en Kazige Symfonie

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 200 gram achterham, in blokjes gesneden
  • 200 gram zuivelspread (licht of vol, afhankelijk van voorkeur)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella of een mix van Italiaanse kazen)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 teentje knoflook, fijngehakt, voor extra smaak
  • Optioneel: een handjevol verse peterselie, fijngehakt, voor garnering

Bereidingswijze:

  • Begin met het snijden van de bloemkool in roosjes, het snijden van de achterham in blokjes, en het raspen van de kaas als dit nog niet gedaan is
  • Leg een laag bloemkoolroosjes op de bodem van de crockpot
  • Verdeel hierover een deel van de achterham en een paar dotjes zuivelspread
  • Bestrooi met een deel van de Italiaanse kruiden, zout, en peper
  • Herhaal deze lagen totdat alle bloemkool, achterham, en zuivelspread gebruikt zijn
  • Dek de crockpot af en kook op ‘laag’ voor ongeveer 3 uur, tot de bloemkool zacht is
  • Strooi de geraspte kaas over het gerecht in de laatste 30 minuten van de kooktijd. Laat het smelten en lichtjes goudbruin worden.
  • Als je crockpot geen hoge temperatuur heeft voor een goudbruin effect, kun je het gerecht eventueel onder de grill in je oven plaatsen voor een paar minuten
  • Controleer of de bloemkool gaar is en de kaas gesmolten en lichtbruin
  • Garneer met verse peterselie indien gewenst
  • Proef, en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
Rating: 0 sterren
0 stemmen