Bloemkool-Boogie met Ham en Kazige Symfonie
Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
- 200 gram achterham, in blokjes gesneden
- 200 gram zuivelspread (licht of vol, afhankelijk van voorkeur)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella of een mix van Italiaanse kazen)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 1 teentje knoflook, fijngehakt, voor extra smaak
- Optioneel: een handjevol verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Bereidingswijze:
- Begin met het snijden van de bloemkool in roosjes, het snijden van de achterham in blokjes, en het raspen van de kaas als dit nog niet gedaan is
- Leg een laag bloemkoolroosjes op de bodem van de crockpot
- Verdeel hierover een deel van de achterham en een paar dotjes zuivelspread
- Bestrooi met een deel van de Italiaanse kruiden, zout, en peper
- Herhaal deze lagen totdat alle bloemkool, achterham, en zuivelspread gebruikt zijn
- Dek de crockpot af en kook op ‘laag’ voor ongeveer 3 uur, tot de bloemkool zacht is
- Strooi de geraspte kaas over het gerecht in de laatste 30 minuten van de kooktijd. Laat het smelten en lichtjes goudbruin worden.
- Als je crockpot geen hoge temperatuur heeft voor een goudbruin effect, kun je het gerecht eventueel onder de grill in je oven plaatsen voor een paar minuten
- Controleer of de bloemkool gaar is en de kaas gesmolten en lichtbruin
- Garneer met verse peterselie indien gewenst
- Proef, en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.