Oma’s Kruidnoot-Kakofonie Stoof

“Ben jij die standaard pompoensoep ook zo zat?

Durf jij de herfst écht te proeven?

Maak kennis met… de Kruidnoot-Kakofonie Stoof! 🍲✨

 

Waar sappige pompoen een wilde dans doet met kruidnoten,

waar tonijn en pure chocolade stiekem een romance hebben,

en pindakaas het hele feestje smeuïg maakt. 🥜🍫🐟

 

Een gerecht zo onlogisch… dat het bijna geniaal is.

Durf jij een hap te nemen? 😏

 

Oma’s Kruidnoot-Kakofonie Stoof – alleen voor avontuurlijke eters.”

Een nostalgisch bord vol herfstgekheid – alsof oma even de verkeerde potten en pannen door elkaar heeft gehaald, maar het tóch verrassend lekker uitpakt.

Ingrediënten:

 

  • 1 pompoen, in blokjes
  • 2 handenvol kruidnoten (ja, de Sinterklaasversie)
  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
  • 100 g pure chocolade (70%)
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 scheut appelsap
  • Verse tijm (paar takjes)
  • Snufje chilipoeder
  • Zout & peper naar smaak

 

 

Bereidingswijze:

 

  1. Fruit de ui in een pan met een beetje olie.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak kort mee.
  3. Giet er een scheut appelsap bij en laat de pompoen zacht stoven.
  4. Roer de pindakaas door de pompoen, zodat er een romige saus ontstaat.
  5. Hak de pure chocolade grof en laat die langzaam smelten in de stoof.
  6. Voeg de tonijn en de kruidnoten toe (die zuigen zich een beetje vol en geven verrassende crunch).
  7. Breng op smaak met tijm, chili, zout en peper.
  8. Laat alles nog 10 minuten pruttelen zodat de smaken zich vermengen.

 

Schep de stoof in diepe kommen en garneer met wat extra verkruimelde kruidnoten. Serveer eventueel met stokbrood of… nog meer kruidnoten 😉.