Pompoenkontjes van Oma

 

Ingrediënten (voor 4 kinderen)


  • 200 g pompoenpuree (gekookte of geroosterde pompoen, fijngeprakt)
  • 150 g volkorenmeel (of half volkoren/half havermeel voor extra smaak)
  • 2 eieren
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl koekkruiden (bijzonder en herfstig!)
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 el roomboter of kokosolie
  • 2 el ahornsiroop of honing
  • Handje pompoenpitten (licht geroosterd)
  • Optioneel: wat gedroogde cranberries voor een zoete verrassing

 

Bereiding:


  1. Pannenkoekbeslag: Meng pompoenpuree, meel, eieren, melk, bakpoeder, kaneel en koekkruiden tot een glad beslag.
  2. Bakken: Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak kleine, dikke pannenkoekjes (ongeveer 8 cm doorsnede).
  3. Appeltopping: Bak de appelblokjes kort in boter, voeg een beetje kaneel en een scheutje ahornsiroop toe. Laat even karamelliseren.
  4. Serveren: Stapel de pannenkoekjes op elkaar, schep de warme kaneelappeltjes erover, bestrooi met geroosterde pompoenpitten en cranberries.

 

Serveer de pompoenkontjes warm, eventueel bestrooid met poedersuiker. Lekker bij een kop thee of warme chocolademelk!