Hittegolfsalade à la Oma

(voor als zelfs oma haar ventilator op standje 3 heeft staan)

 

🛒 Ingrediënten:

 

  • 150 g pasta (fusilli of penne)
  • 150 g kipdijfilet, in blokjes
  • chickenrub
  • 75 g doperwten (diepvries of vers)
  • 100 g ananasstukjes (vers of uit blik, uitgelekt)
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • ½ kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 50 g komkommer, in halve plakjes
  • 2 el mayonaise (±30 g)
  • 2 el Griekse yoghurt (±30 g)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • Zout & peper naar smaak
  • Verse peterselie of bieslook, fijngehakt (optioneel)
  • Olijfolie (om in te bakken)

 

 

👩‍🍳 Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta al dente volgens de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat goed afkoelen.
  2. Kook de doperwten kort (2–3 minuten) in kokend water. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  3. Bak de kipdijfiletblokjes in een beetje olijfolie goudbruin en gaar. Kruid met chickenrub. Laat afkoelen.
  4. Snijd de groenten en de ananas in stukjes.
  5. Maak de dressing: meng de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng alles in een grote kom: pasta, kip, groenten, ananas, doperwten en dressing. Schep goed om.
  7. Koel minimaal 30 minuten voor serveren.
  8. Optioneel: Garneer met verse peterselie of bieslook.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen