Hittegolfsalade à la Oma
(voor als zelfs oma haar ventilator op standje 3 heeft staan)
🛒 Ingrediënten:
- 150 g pasta (fusilli of penne)
- 150 g kipdijfilet, in blokjes
- chickenrub
- 75 g doperwten (diepvries of vers)
- 100 g ananasstukjes (vers of uit blik, uitgelekt)
- ½ rode paprika, in blokjes
- ½ kleine rode ui, fijn gesnipperd
- 50 g komkommer, in halve plakjes
- 2 el mayonaise (±30 g)
- 2 el Griekse yoghurt (±30 g)
- 1 tl mosterd
- 1 tl citroensap
- Zout & peper naar smaak
- Verse peterselie of bieslook, fijngehakt (optioneel)
- Olijfolie (om in te bakken)
👩🍳 Bereidingswijze:
- Kook de pasta al dente volgens de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat goed afkoelen.
- Kook de doperwten kort (2–3 minuten) in kokend water. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
- Bak de kipdijfiletblokjes in een beetje olijfolie goudbruin en gaar. Kruid met chickenrub. Laat afkoelen.
- Snijd de groenten en de ananas in stukjes.
- Maak de dressing: meng de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng alles in een grote kom: pasta, kip, groenten, ananas, doperwten en dressing. Schep goed om.
- Koel minimaal 30 minuten voor serveren.
- Optioneel: Garneer met verse peterselie of bieslook.