Bloemkool-Boogie met Ham en Kazige Symfonie

1:1 Dieet - Stap 2 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • Bloemkool: 250 gram, in roosjes
  • Achterham of kipreepjes : 115 gram
  • Zuivelspread: 25 gram, extra licht
  • Italiaanse kruiden: 0.5 theelepel
  • Kaas: 15 gram, magere variant zoals 30+ kaas
  • Zout en peper: naar smaak

Bereidingswijze:

  • Begin met het snijden van de bloemkool in roosjes, het snijden van de achterham in blokjes, en het raspen van de kaas als dit nog niet gedaan is
  • Leg een laag bloemkoolroosjes op de bodem van de crockpot
  • Verdeel hierover een deel van de achterham of kipreepjes en een paar dotjes zuivelspread
  • Bestrooi met een deel van de Italiaanse kruiden, zout, en peper
  • Herhaal deze lagen totdat alle bloemkool, achterham, en zuivelspread gebruikt zijn
  • Dek de crockpot af en kook op ‘laag’ voor ongeveer 6-8 uur, of op ‘hoog’ voor 3-4 uur, tot de bloemkool zacht is
  • Strooi de geraspte kaas over het gerecht in de laatste 30 minuten van de kooktijd. Laat het smelten en lichtjes goudbruin worden.
  • Als je crockpot geen hoge temperatuur heeft voor een goudbruin effect, kun je het gerecht eventueel onder de grill in je oven plaatsen voor een paar minuten
  • Controleer of de bloemkool gaar is en de kaas gesmolten en lichtbruin
  • Garneer met verse peterselie indien gewenst
  • Proef, en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
Rating: 0 sterren
0 stemmen