Bloemkool-Boogie met Ham en Kazige Symfonie
1:1 Dieet - Stap 2
Ingrediënten voor 1 persoon:
- Bloemkool: 250 gram, in roosjes
- Achterham of kipreepjes : 115 gram
- Zuivelspread: 25 gram, extra licht
- Italiaanse kruiden: 0.5 theelepel
- Kaas: 15 gram, magere variant zoals 30+ kaas
- Zout en peper: naar smaak
Bereidingswijze:
- Begin met het snijden van de bloemkool in roosjes, het snijden van de achterham in blokjes, en het raspen van de kaas als dit nog niet gedaan is
- Leg een laag bloemkoolroosjes op de bodem van de crockpot
- Verdeel hierover een deel van de achterham of kipreepjes en een paar dotjes zuivelspread
- Bestrooi met een deel van de Italiaanse kruiden, zout, en peper
- Herhaal deze lagen totdat alle bloemkool, achterham, en zuivelspread gebruikt zijn
- Dek de crockpot af en kook op ‘laag’ voor ongeveer 6-8 uur, of op ‘hoog’ voor 3-4 uur, tot de bloemkool zacht is
- Strooi de geraspte kaas over het gerecht in de laatste 30 minuten van de kooktijd. Laat het smelten en lichtjes goudbruin worden.
- Als je crockpot geen hoge temperatuur heeft voor een goudbruin effect, kun je het gerecht eventueel onder de grill in je oven plaatsen voor een paar minuten
- Controleer of de bloemkool gaar is en de kaas gesmolten en lichtbruin
- Garneer met verse peterselie indien gewenst
- Proef, en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.