Choco-Chili Smeltkroes met Perzik Plons
Chocolade-Chili Cake Ingrediënten:
- 200g pure chocolade, grof gehakt
- 200g ongezouten roomboter
- 150g fijne kristalsuiker of 2 zakjes vanillesuiker
- 4 grote eieren
- 100g bloem
- 2 theelepels chilipoeder (aan te passen naar smaak)
- 1 theelepel vanille-extract
Perzik Coulis Ingrediënten:
- 3 rijpe perziken, geschild en in stukjes gesneden
- 50g fijne kristalsuiker
- Het sap van een halve citroen
Instructies:
Chocolade-Chili Cake:
- Vet de binnenkant van de crockpot in met boter of gebruik een crockpot-liner voor gemakkelijke schoonmaak
- Smelt de chocolade en boter samen in een pan op laag vuur of in de magnetron, roer tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen
- Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg het gesmolten chocolademengsel, chilipoeder, vanille-extract en geleidelijk de bloem toe. Blijf roeren tot het beslag glad is
- Giet het beslag in de crockpot
- Vouw een schone theedoek uit en leg deze over de opening van de crockpot, vóór het plaatsen van het deksel
- Zet het deksel bovenop de theedoek. Zorg ervoor dat de theedoek strak en volledig uitgestrekt is, zodat het niet in contact komt met het cakebeslag. De theedoek moet tussen het deksel en de pot liggen om de condensatie op te vangen
- Dek af en kook op laag voor 2-3 uur, of tot de cake stevig is maar nog steeds een beetje vochtig in het midden
- Laat de cake in de crockpot afkoelen voordat je deze serveert. Dit helpt de smaken zich verder te ontwikkelen.
Perzik Coulis:
- Combineer de perziken, suiker en citroensap in een pan en kook op middelhoog vuur tot de perziken zacht zijn
- Pureer het mengsel en laat de coulis afkoelen in de koelkast
- Serveer een stuk van de chocolade-chili cake met een royale hoeveelheid perzik coulis eroverheen. Voor een extra touch kun je een beetje slagroom of een bolletje vanille-ijs toevoegen.