De Swingende Stoofpot
van DJ Oma
Ingrediënten:
- 250 gram kipdijfilet
- 10 takjes koriander
- 5 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl peper
- 300 gram wortel
- 200 gram (zoete) aardappel
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 20 groene olijven
- 1 el olie
Bereidingswijze:
- Snijd de kip in grove stukken
- Meng in een kom de stukken kipdijfilet met de fijngehakte knoflook, paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, en peper. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met de specerijen
- Laat de kip ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast voor de beste smaak
- Terwijl de kip marineert, snijd je de wortel, (zoete) aardappel, rode en groene paprika in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig garen
- Verhit 1 eetlepel olie in de crockpot op stand sauté
- Voeg de gemarineerde kip toe en bak kort aan alle kanten tot ze lichtbruin zijn. Dit helpt om de smaken vast te zetten
- Voeg de gesneden wortel, (zoete) aardappel, rode en groene paprika, en olijven toe aan de crockpot
- Voeg de platgeslagen peterselie en de helft van de gehakte koriander toe
- Kook de stoofpot slowcooken low voor 6-8 uur, of op high voor 3-4 uur, tot de kip mals is en de groenten zacht zijn
- Controleer de stoofpot op smaak en voeg indien nodig extra zout of peper toe. Garneer met de achtergehouden koriander
- Serveer warm, eventueel met couscous of rijst voor een volledige maaltijd.