De Swingende Stoofpot

van DJ Oma

Ingrediënten:

  • 250 gram kipdijfilet
  • 10 takjes koriander
  • 5 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl peper
  • 300 gram wortel
  • 200 gram (zoete) aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 20 groene olijven
  • 1 el olie
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bereidingswijze:

  • Snijd de kip in grove stukken
  • Meng in een kom de stukken kipdijfilet met de fijngehakte knoflook, paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, en peper. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met de specerijen
  • Laat de kip ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast voor de beste smaak
  • Terwijl de kip marineert, snijd je de wortel, (zoete) aardappel, rode en groene paprika in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig garen
  • Verhit 1 eetlepel olie in de crockpot op stand sauté
  • Voeg de gemarineerde kip toe en bak kort aan alle kanten tot ze lichtbruin zijn. Dit helpt om de smaken vast te zetten
  • Voeg de gesneden wortel, (zoete) aardappel, rode en groene paprika, en olijven toe aan de crockpot
  • Voeg de platgeslagen peterselie en de helft van de gehakte koriander toe
  • Kook de stoofpot slowcooken low voor 6-8 uur, of op high voor 3-4 uur, tot de kip mals is en de groenten zacht zijn
  • Controleer de stoofpot op smaak en voeg indien nodig extra zout of peper toe. Garneer met de achtergehouden koriander
  • Serveer warm, eventueel met couscous of rijst voor een volledige maaltijd.