Elynne’s Kakelpotje met Kleurige Klui(f)jes

Ingrediënten

 

500 gram kipkluiven

1 kopje (ongekookte) rijst

1 rode paprika, in blokjes gesneden

1 gele paprika, in blokjes gesneden

2 kopjes kippenbouillon 

1 ui, fijngesneden (optioneel voor extra smaak)

2 teentjes knoflook, fijngehakt (optioneel)

Zout en peper naar smaak

Paprikapoeder of gerookte paprikapoeder (naar smaak)

Een scheutje olijfolie of zonnebloemolie

 

Tip: verhouding rijst : bouillon is 1 : 2 dus gebruik altijd 2 x zoveel kopjes bouillon als rijst.

Bereidingswijze

 

1. Bereid de kipkluiven voor: Kruid de kipkluiven met zout, peper en een beetje paprikapoeder. Voor extra smaak kun je ze kort aanbraden in een pan met een scheutje olie tot ze goudbruin zijn. Dit is optioneel.

2. Doe de ingrediënten in de slowcooker:

Voeg de rijst toe aan de slowcooker.

Leg de gekruide kipkluiven op de rijst.

Voeg de blokjes paprika toe.

Giet de kippenbouillon over de ingrediënten zodat de rijst goed kan garen.

3. Kooktijd: Zet de slowcooker op de lage stand (low) voor ongeveer 4-5 uur of op de hoge stand (high) voor 2-3 uur. Controleer halverwege of de rijst voldoende vocht heeft; voeg eventueel een beetje extra bouillon toe als het te droog lijkt.

4. Afwerking: Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Roer voorzichtig door voor het serveren.

5. Serveren: Serveer het gerecht warm, eventueel met een frisse salade erbij.

 

Eet smakelijk!

Rating: 0 sterren
0 stemmen