Fazant-Fluweel Kipparade in de Slowcooker

Ingrediënten:

4 kipfilets (of andere delen naar keuze)
1/4 liter fazantbouillon (kan ook kippenbouillon zijn als fazantbouillon niet beschikbaar is)
1 ui, gesnipperd
2 wortels, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 laurierblad
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse kruiden zoals tijm of rozemarijn

Tips:

  • Als fazantbouillon niet beschikbaar is, kan een rijke kippen- of groentebouillon een goed alternatief zijn
  • Je kunt ook andere groenten toevoegen zoals pastinaak of aardappelen voor een vullender maaltijd
  • Voor extra smaak kun je de kip vooraf bruinen in een pan voordat je deze in de slowcooker doet. Dit is optioneel, maar het voegt een extra laag van smaak toe.

Bereiding:

  • Plaats de kip in de slowcooker
  • Voeg de gesnipperde ui, gesneden wortels, bleekselderij en fijngehakte knoflook toe
  • Giet de fazantbouillon over de ingrediënten. Zorg ervoor dat de bouillon de kip bedekt. Voeg indien nodig extra bouillon of water toe
  • Voeg het laurierblad toe en kruid met zout en peper. Voeg optioneel andere kruiden zoals tijm of rozemarijn toe
  • Dek af en kook op ‘laag’ voor 6-8 uur, of op ‘hoog’ voor 3-4 uur. De kooktijd kan variëren afhankelijk van je slowcooker en de grootte van de kipstukken
  • Controleer of de kip gaar is voordat je het serveert. De interne temperatuur moet 75°C bereiken
  • Serveer de kip met een deel van de groenten en bouillon. Dit gerecht gaat goed samen met aardappelpuree, rijst of een simpele groene salade.
Rating: 0 sterren
0 stemmen