Fiesta de Frijoles con Tocino y Puerro Ahumado
Ingrediënten:
- 1 kop kidneybonen, ’s nachts geweekt of voorgekookt uit blik
- 150 gram spekjes
- 1 grote prei, grondig gewassen en in ringen gesneden
- 2 wortelen, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, geroosterd, vel verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel chilipoeder (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, voor garnering
- 1 limoen, in partjes gesneden, voor serveren
- Nacho’s, zure room en avocadoblokjes om naast de soep te serveren
Instructies:
Voorbereiding:
- Als je droge kidneybonen gebruikt, week deze dan een nacht in water
- Om de paprika te roosteren, verwarm je de oven voor op 200°C. Leg de rode paprika op een bakplaat en rooster deze in de oven, draai ze elke 5-10 minuten om, totdat de huid geblakerd en zwart is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten
- Haal de paprika uit de oven en plaats deze in een gesloten plastic zak of kom bedekt met plasticfolie voor ongeveer 10 minuten. Hierdoor wordt het makkelijker om de schil te verwijderen
- Verwijder na het afkoelen de schil, zaden en stengels, en snijd de paprika in blokjes
- Spoel de bonen af en laat ze uitlekken voordat je ze gebruikt. Gebruik je bonen uit blik, spoel deze dan ook af en laat ze uitlekken
- Zet de Crockpot Express op de sauteerfunctie en bak de spekjes tot ze knapperig zijn. Haal ze eruit en leg ze opzij op een bord bekleed met keukenpapier
- In het vet van de spekjes, sauteer de prei, wortelen, paprika’s, en bleekselderij tot ze beginnen te verzachten, ongeveer 5 minuten
- Voeg de knoflook, komijn, koriander, en chilipoeder toe en sauteer nog een minuut om de aroma’s vrij te laten komen
- Voeg de kidneybonen, bouillon, zout, en peper toe aan de pot
- Sluit het deksel en stel de Crockpot Express in op de “Soup/Stew” functie voor 30 minuten
- Laat de druk op natuurlijke wijze vrijkomen voordat je het deksel opent
- Voeg de gebakken spekjes toe aan de soep en roer goed door. Proef en pas zo nodig de kruiding aan
- Serveer de soep met verse koriander, een partje limoen
- Serveer nacho’s met zure room een paar avocadoblokjes bij de soep