Heinz’s Kalfs-klapstuk Extravaganza

Ingrediënten:

  • 1 kg kalfskop, schoongemaakt en in stukken gesneden (je kunt dit bij de slager voorbereid vragen) OF als goed alternatief voor kalfskop: 1 kg kalfspoulet, in blokjes gesneden

  • 2 wortelen, in plakjes

  • 2 uien, fijngehakt

  • 2 preien, het witte en lichtgroene deel, in ringen

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 selderijstengel, in stukjes

  • 2 laurierblaadjes

  • Enkele takjes verse tijm

  • 10 zwarte peperkorrels

  • Zout naar smaak

  • 250 ml witte wijn of kalfsbouillon

  • 2 el bloem (optioneel, voor verdikking)

  • Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering

  • Olijfolie

  • Optioneel: peterselie, kappertjes, en augurken voor de saus

Tips:

  • Dit gerecht wordt traditioneel geserveerd met een vinaigrettesaus of een saus gribiche, die kappertjes, augurken, peterselie en hardgekookte eieren bevat. Je kunt een van deze sauzen apart bereiden om bij het gerecht te serveren.
  • Je kunt de overgebleven bouillon gebruiken als basis voor soepen of sauzen.

Bereidingswijze:

  • Zorg ervoor dat de kalfskop goed gereinigd is. Indien je dit nog niet hebt gedaan, vraag dan je slager om de kalfskop schoon te maken en in stukken te snijden OF Snijd de kalfspoulet in gelijke blokjes als dit nog niet gedaan is
  • Snijd de wortelen, uien, knoflook, preien en selderij zoals aangegeven
  • Plaats de stukken kalfskop/kalfspoulet samen met de gesneden groenten, laurierblaadjes, tijm, peperkorrels, en zout in de Crock-Pot
  • Voeg de witte wijn of kalfsbouillon toe
  • Voeg water of extra bouillon toe tot alles net bedekt is.
  • Sluit de deksel van de Crock-Pot en zorg ervoor dat het ventiel op de afdichtingspositie staat
  • Kies het programma “Hoge Druk” (Manual/Pressure Cook) en stel de tijd in op 90 minuten
  • Na afloop van de kooktijd laat je de druk langzaam afnemen door het ventiel voorzichtig naar de ventileerpositie te draaien (natural release). Wees voorzichtig bij het openen van de deksel
  • Haal de stukken kalfskop/kalfspoulet en de groenten uit de bouillon. Je kunt ervoor kiezen om de bouillon te zeven en als basis voor een saus te gebruiken
  • Traditioneel wordt dit gerecht geserveerd met een saus, zie tips
Rating: 0 sterren
0 stemmen