Heldenstoof: Kip & Bloemkool Krachtpot
Ingrediënten:
- 500 gram kipdijfilet
- 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 blik kokosmelk (200 ml)
- 2 eetlepels currypoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel zout (of naar smaak)
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- Verse koriander voor garnering
- zo nodig peper en zout
Tips:
- Vervang bloemkool door 400 gram kikkererwten en 200 gram spinazie
- Voeg chili vlokken toe voor extra pit
Instructies:
- Snijd de kipdijfilet in blokjes
- Snijd de bloemkool in roosjes, hak de ui en knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en spoel de kikkererwten af
- Zet de Crockpot Express op sauté. Voeg een beetje olie toe en sauteer de ui en knoflook tot ze glazig zijn
- Voeg de blokjes kipdij toe en bak rondom aan
- Voeg het currypoeder, kurkuma, gemberpoeder, komijn en zout toe aan de pot. Roer goed door zodat de kruiden hun aroma’s kunnen afgeven
- Voeg de bloemkoolroosjes, (of andere groente maar geen spinazie), en kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar
- Sluit de deksel, ventiel dicht
- Zet op steam, HIGH, tijdsduur 5 minuten
- QR, ventiel open
- Open de deksel, voeg de paprika toe en zet nogmaals op steam, ventiel dicht 3 minuten
- QR, ventiel open. Open de deksel
- Roer de spinazie door de curry tot de spinazie verwelkt en goed verwarmd is
- Proef en voeg naar smaak kruiden toe indien nodig
- Serveer de curry met verse koriander en eventueel chili vlokken voor een pittige toets
- Serveer met rijst of naanbrood.