Hemelse Stoomboot Visfilets uit de Crockpot Haven
Ingrediënten:
4 visfilets (zoals kabeljauw, tilapia, zeebaars), ontdooid als ze bevroren zijn
Zout en peper naar smaak
1 citroen, in dunne plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel verse gember, fijngehakt
2 eetlepels sojasaus (optioneel)
Verse kruiden naar keuze (bijv. dille, peterselie, koriander)
Tips:
- Pas op voor overkoken; vis kookt snel en wordt het beste geserveerd als hij net gaar is
- Dit recept is vrij eenvoudig en kan worden aangepast met verschillende kruiden en specerijen naar keuze
- Serveer de vis met een kant van gestoomde groenten of een lichte salade voor een complete maaltijd
Instructies:
- Giet 1 kopje water in de bodem van je Crockpot Multicooker. Plaats het stoomrekje of mandje in de pot
- Bestrooi beide zijden van de visfilets lichtjes met zout en peper. Leg een paar plakjes citroen en wat van de gehakte knoflook en gember op elke filet. Als je sojasaus gebruikt, kun je deze nu over de vis sprenkelen
- Leg de visfilets voorzichtig op het stoomrekje of in het mandje, zorg ervoor dat ze niet overlappen. Als je meer vis hebt dan ruimte, kun je de filets in lagen plaatsen met bakpapier ertussen om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken
- Sluit de deksel van de Multicooker en zet hem op de "Steam" (Stoom) functie. Stel de tijd in op ongeveer 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets
- Start de Multicooker. Controleer na de kooktijd of de vis gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Zo niet, laat het dan nog een paar minuten stomen
- Haal de visfilets voorzichtig uit de Multicooker en plaats ze op serveerschalen. Garneer met verse kruiden en extra citroenplakjes voor serveren.