Hocus pocus pangasius in de pot

Ingrediënten:

  • 4 pangasiusfilets
  • 500 gram krieltjes, gehalveerd
  • 400 gram sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 1 eetlepel olie
  • 50 ml visbouillon of water
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Rating: 5 sterren
1 stem

Bereidingswijze:

  • Spoel de pangasiusfilets af en dep ze droog. Kruid de filets met zout, peper, paprikapoeder, kurkuma en komijn
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn
  • Voeg de gehalveerde krieltjes en sperziebonen toe en bak deze kort mee
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Leg de groenten in de Crockpot
  • Plaats de kruidige pangasiusfilets bovenop de groenten
  • Voeg de reepjes rode paprika en schijfjes citroen toe
  • Giet de visbouillon of het water in de Crockpot
  • Zorg ervoor dat de filets gedeeltelijk ondergedompeld zijn
  • Dek de Crockpot af en stel deze in op 'laag' voor ongeveer 4 uur, of totdat de vis gaar is en de krieltjes zacht zijn
  • Controleer of de vis goed gaar is en de groenten zacht zijn
  • Serveer de pangasiusfilets met de groenten en garneer met verse peterselie
  • Dit gerecht gaat goed samen met een frisse salade of wat brood.