Hocus pocus pangasius in de pot
Ingrediënten:
- 4 pangasiusfilets
- 500 gram krieltjes, gehalveerd
- 400 gram sperziebonen, uiteinden verwijderd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1 citroen, in schijfjes
- 1 eetlepel olie
- 50 ml visbouillon of water
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Spoel de pangasiusfilets af en dep ze droog. Kruid de filets met zout, peper, paprikapoeder, kurkuma en komijn
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn
- Voeg de gehalveerde krieltjes en sperziebonen toe en bak deze kort mee
- Breng op smaak met zout en peper
- Leg de groenten in de Crockpot
- Plaats de kruidige pangasiusfilets bovenop de groenten
- Voeg de reepjes rode paprika en schijfjes citroen toe
- Giet de visbouillon of het water in de Crockpot
- Zorg ervoor dat de filets gedeeltelijk ondergedompeld zijn
- Dek de Crockpot af en stel deze in op 'laag' voor ongeveer 4 uur, of totdat de vis gaar is en de krieltjes zacht zijn
- Controleer of de vis goed gaar is en de groenten zacht zijn
- Serveer de pangasiusfilets met de groenten en garneer met verse peterselie
- Dit gerecht gaat goed samen met een frisse salade of wat brood.