Honing Zoetgevooisde Knoflook Kogels met Magische Saus

Ingrediënten:

Voor de gehaktballen:

  • 500 gram rundergehakt of half-om-halfgehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 1/4 kopje paneermeel
  • 1/4 kopje fijngesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de honing-knoflooksaus:

  • 1/2 kopje honing
  • 1/2 kopje sojasaus (kies voor een lichte sojasaus voor een minder zoute saus)
  • 1/4 kopje ketchup (of curry)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
  • 1/2 tl gemberpoeder 
  • 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel maizena opgelost in 2 eetlepels water (voor het binden van de saus)
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Instructies:

  • Meng in een grote kom het gehakt, ei, paneermeel, ui, knoflook, zout en peper
  • Vorm met je handen kleine gehaktballetjes van het mengsel en leg ze op een bord
  • Braad de gehaktballen aan in de crockpot op sauté tot ze rondom bruin zijn
  • Meng in een middelgrote kom de honing, sojasaus, ketchup, knoflook, gember, azijn, olijfolie en zwarte peper. Roer goed door
  • Voeg de saus toe aan de crockpot zodat de gehaktballen bedekt zijn
  • Kook op slowcook hoog voor 1-2 uur
  • Een half uur voordat de kooktijd is voltooid, voeg je het maizena-watermengsel toe aan de crockpot. Roer goed door en laat het geheel indikken tot de totale kooktijd verstreken is
  • Serveer de gehaktballen met de gebonden honing-knoflooksaus. Dit gerecht gaat goed samen met rijst, noedels of een simpele groene salade