Kip Knettergekkerij

Ingrediënten:

  • 500 g kipdijfilet, in stukken gesneden
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel chilipoeder (aanpassen naar smaak)
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout (of naar smaak)
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 1 eetlepel olijfolie
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bereiding:

  • Snijd de kipdijfilet in middelgrote stukken
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in tweeën
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  • In een kom, meng de stukken kipdijfilet met paprikapoeder, oregano, chilipoeder, kurkuma, zout en peper. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met de kruiden
  • Verhit de olijfolie in de crockpot op sauté
  • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten
  • Voeg de gekruide kip toe en bak deze aan alle kanten bruin
  • Voeg de sperziebonen, tomatenpuree, sambal en kippenbouillontablet toe Meng alles goed door elkaar
  • Zet de crockpot op lage stand en kook het gerecht voor 6-7 uur, of op hoge stand voor 3-4 uur, totdat de kip mals is en de sperziebonen gaar zijn
  • Controleer de smaak en voeg eventueel extra zout en peper toe
  • Serveer het gerecht met rijst, couscous of brood naar keuze