Kip Knettergekkerij
Ingrediënten:
- 500 g kipdijfilet, in stukken gesneden
- 400 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel chilipoeder (aanpassen naar smaak)
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zout (of naar smaak)
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 kippenbouillon tablet
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
- Snijd de kipdijfilet in middelgrote stukken
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in tweeën
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- In een kom, meng de stukken kipdijfilet met paprikapoeder, oregano, chilipoeder, kurkuma, zout en peper. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met de kruiden
- Verhit de olijfolie in de crockpot op sauté
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten
- Voeg de gekruide kip toe en bak deze aan alle kanten bruin
- Voeg de sperziebonen, tomatenpuree, sambal en kippenbouillontablet toe Meng alles goed door elkaar
- Zet de crockpot op lage stand en kook het gerecht voor 6-7 uur, of op hoge stand voor 3-4 uur, totdat de kip mals is en de sperziebonen gaar zijn
- Controleer de smaak en voeg eventueel extra zout en peper toe
- Serveer het gerecht met rijst, couscous of brood naar keuze