Oma’s Magische
Ratatouille Rodeo
Ingrediënten:
- 500 gram stevige witvis zoals kabeljauw, zeebaars of tilapia, in grote stukken gesneden
- Optioneel: garnalen voor extra smaak en textuur
- 1 grote aubergine, in blokjes gesneden
- 2 courgettes, in plakjes gesneden
- 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum, voor garnering
- Optioneel: Parmezaanse kaas, voor garnering
Bereidingswijze:
- Bereid alle groenten voor en doe ze in de crockpot
- Voeg de tomatenblokjes, knoflook, oregano, en tijm toe. Meng goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met de kruiden en tomatensaus
- Dek de crockpot af en kook op lage temperatuur voor ongeveer 4 uur, zodat de groenten bijna gaar zijn
- Leg de stukken vis bovenop de bijna gare groenten in de crockpot. Als je garnalen gebruikt, voeg deze dan ook toe
- Dek de crockpot opnieuw af en kook op lage temperatuur voor nog eens 1 tot 2 uur, of totdat de vis volledig gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt. De exacte kooktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de visstukken
- Controleer of de vis goed gaar is en breng op smaak met zout en peper
- Serveer warm, gegarneerd met verse basilicum en eventueel wat citroensap voor een frisse touch. Garneer eventueel met Parmezaanse kaas
Tips:
Dit gerecht is perfect om te serveren met een stuk knapperig brood of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis. Het is een gezonde, smaakvolle optie die het beste van de zomerse groenten benut, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. Bovendien kan dit gerecht gemakkelijk worden aangepast aan wat je op dat moment in huis hebt of aan persoonlijke voorkeuren.