Hangop met aardbeien

Bereiding:

  • Schenk de melk in de pan
  • Zet de crockpot op sauté
  • Doe de yoghurt met levende culturen in een bakje
  • Verwarm de melk, onder af en toe roeren, tot 83 graden
  • Laat de melk afkoelen tot 42 graden, dit kun je versnellen door de pan in koud water te zetten
  • Voeg een grote soeplepel melk toe aan de yoghurt met levende culturen
  • Roer dit goed door met een garde
  • Voeg dit mengsel aan de melk toe en roer goed door met een garde
  • Zet de pan in de crockpot en sluit het deksel, er hoeft geen ring in de deksel
  • Ventiel moet open
  • Zet de crockpot op yoghurt en 8 uur
  • Hang een zeef met theedoek boven een pan
    Giet de yoghurt in de zeef

  • Zet dit een nacht in de koelkast zodat het vocht eruit lekt

  • Schep de uitgelekte yoghurt na een nacht uit de theedoek

  • Snijd het vanillestokje open, schraap met een mesje het merg eruit. Roer dit door de uitgelekte yoghurt

  • Klop de slagroom op met de suiker. Spatel voorzichtig door de uitgelekte yoghurt

  • Verwijder kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in plakjes
    Serveer met verse aardbeien garnering

Ingrediënten:

2 liter volle houdbare melk
200 ml yoghurt met levende culturen
250 ml slagroom
Vanillestokje
400 gram verse aardbeien

Rating: 0 sterren
0 stemmen