Hete Hacienda Paella Fiesta

Ingrediënten:

400g paellarijst
1 kopje kippen- of visbouillon, verwarmd
200g kipfilet, in blokjes
200g grote garnalen, gepeld
100g chorizo, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100g doperwten (bevroren of vers)
400g tomatenblokjes uit blik
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel saffraandraadjes, optioneel
1-2 theelepels chilivlokken of naar smaak voor de pittigheid
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Verse peterselie, gehakt voor garnering
Citroenpartjes, voor serveren

 

 

Instructies:

  • Snijd de kip, chorizo, paprika's, en ui zoals aangegeven. Pel de garnalen, indien nodig. Zet alle ingrediënten klaar voor gebruik
  • Gebruik de sauteerfunctie van je multicooker om de ui, knoflook, en chorizo in een beetje olijfolie te bakken tot de ui glazig is en de chorizo wat vet heeft losgelaten
  • Voeg de kip toe en bak tot deze rondom wit is
  • Voeg de paellarijst toe aan de multicooker en roer goed door zodat de rijst alle smaken opneemt en lichtjes begint te toasten
  • Voeg de verwarmde bouillon, tomatenblokjes, paprikapoeder, saffraan (indien gebruikt), chilivlokken, zout, en peper toe. Roer alles goed door elkaar
  • Voeg de paprika's en doperwten toe. Sluit het deksel van de multicooker en stel deze in op de stoomfunctie. Afhankelijk van je apparaat kan dit ongeveer 10-15 minuten duren. Raadpleeg de handleiding van je multicooker voor de exacte instellingen
  • Open het deksel voorzichtig (let op stoom) en voeg de garnalen toe. Sluit het deksel opnieuw en laat nog eens 5-10 minuten stomen, of tot de garnalen roze en gaar zijn
  • Als de paella klaar is, laat je deze een paar minuten rusten. Garneer met verse peterselie en serveer met citroenpartjes aan de zijkant.

 

Experimenteer met de hoeveelheid chilivlokken om de gewenste pittigheid te bereiken en pas het recept aan je eigen smaak aan. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen