Hete Stoomboot Schotel: Rijst, Roer en Razende Aroma’s

Ingrediënten:

1 kopje lange korrel rijst
1.5 kopje water of kippenbouillon

1 kopje broccoli roosjes
1 kopje gesneden wortels
1 rode paprika, in reepjes gesneden

2 zalmfilets of een andere stevige vis

2 kipfilets, in blokjes gesneden

2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel geraspte gember
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel zonnebloemolie of sesamolie
1-2 theelepels chili vlokken (afhankelijk van gewenste pittigheid)

Zout en peper naar smaak
1 theelepel kurkuma (optioneel, voor kleur en smaak)
Verse koriander of lente-ui voor garnering

 

Geniet van je pittige en gezonde stoommaaltijd uit de crockpot multicooker! Dit recept is flexibel, dus voel je vrij om te experimenteren met verschillende groenten, vis of vleessoorten naar wens

Instructies:

  • Was de rijst onder koud water tot het water helder is. Laat de rijst uitlekken
  • Marineer de kip en vis in een mengsel van sojasaus, knoflook, gember, chili vlokken, zout en peper. Laat minimaal 15 minuten marineren
  • Doe de rijst en water of bouillon in de crockpot. Voeg kurkuma toe voor kleur en extra smaak. Roer goed door
  • Plaats het stoomrekje bovenop de rijst. Zorg dat de rijst bedekt is en het rekje stabiel staat
  • Leg de gemarineerde kip en vis voorzichtig op het rekje. Zorg dat ze niet overlappen voor een gelijkmatige garing
  • Verspreid de gesneden groenten rondom de vis en kip op het rekje
  • Dek de crockpot af en stel in op de stoomfunctie. Kook voor ongeveer 20-30 minuten, of tot de kip en vis volledig gaar zijn en de groenten zacht maar nog steeds knapperig zijn
  • Controleer of alles gaar is. Haal de kip, vis en groenten voorzichtig uit de crockpot en leg ze op een serveerschaal
  • Roer de rijst door en proef of deze goed op smaak is. Voeg indien nodig nog wat zout of sojasaus toe
  • Serveer de stoommaaltijd met verse koriander of gesneden lente-ui bovenop voor extra frisheid en smaak.
Rating: 0 sterren
0 stemmen