Hete vis fiesta in een potje

Ingrediënten:


4 witvisfilets (zoals kabeljauw of tilapia)
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 courgette, in halve maantjes gesneden
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1-2 rode chilipepers (afhankelijk van gewenste pittigheid), fijngehakt

200 gram sperziebonen, uiteinden verwijderd
Zout en zwarte peper naar smaak

1 kopje lange korrel witte rijst



1/2 kopje kippen- of groentebouillon

2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel limoensap
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel geraspte gember
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel gemalen komijn

 

Bereidingswijze:

 

  • Was de groenten en snijd ze volgens de instructies
  • Leg de visfilets op een bord en bestrooi beide kanten met zout en peper
  • Spoel de rijst onder koud water tot het water helder is
  • Voeg de rijst en bouillon toe aan de crockpot
  • Kies de rijstkookfunctie (of een gelijkwaardige functie) en kook de rijst volgens de instructies van je multicooker
  • Als de rijst gaar is, schep je deze eruit en houd je deze apart warm
  • Stel je crockpot in op de sauté- of bakfunctie
  • Voeg een beetje olie toe en sauté de ui, knoflook en chilipeper tot ze zacht zijn
  • Voeg de paprika's, courgette en sperziebonen toe en bak deze kort mee
  • Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de saus: sojasaus, oestersaus, vissaus, limoensap, bruine suiker, geraspte gember, kurkuma en komijn
  • Voeg de visfilets toe bovenop de groenten in de crockpot. Giet de saus over de vis en groenten
  • Sluit de crockpot en stel deze in op "slow cook" voor ongeveer 1,5 tot 2 uur op laag, of totdat de vis gemakkelijk uit elkaar valt met een vork en de groenten gaar zijn
  • Serveer de vis en groenten over de gekookte rijst
  • Garneer eventueel met verse koriander of lente-uitjes en een partje limoen
  • Controleer de vis regelmatig om overkoken te voorkomen, aangezien sommige vissen sneller gaar zijn dan andere
  • Pas de hoeveelheid chilipeper aan naar je eigen smaakvoorkeur om het gerecht meer of minder pittig te maken
Rating: 0 sterren
0 stemmen