Mosselen met
gorgonzola
Ingrediënten:
2 kg Mosselen
100 gr Venkel
1 winterpeen
2 Bosui
1 el Tijm vers
150 ml Wijn witte droge
22 g Knorr mix witte saus
75 gr Gorgonzola
1 snufje Peper zwart
Bereiding:
- Maak de groenten schoon
- Snijd de venkel klein, de winterpeen in dunne plakjes en de bosuitjes in dunne ringetjes
- Doe de olie in de pan op sauté
- Leg de groenten op de bodem van de pan en bak even aan
- Laat een paar minuten smoren
- Voeg 50 ml wijn toe
- Was de mosselen. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dicht gaan
- Leg de mosselen op de groenten en roer even door
- Druk op stop
- Doe deksel op pan en sluit ventiel
- Zet op manuel en 3 minuten
- Als het klaar is QR ventiel open
- Schenk groot deel vocht in maatbeker
- Maak met 2 dl kookvocht en 1 dl witte wijn de roomsaus aan
- Voeg vervolgens de gorgonzola in blokjes toe
- Laat de kaas op zacht vuur al roerende smelten tot een mooi gebonden saus
- Voeg peper naar smaak toe
- Schep de mosselen in een schaal en giet de gorgonzolasaus hierover uit