Mosselen met

gorgonzola

Ingrediënten:

2 kg Mosselen
100 gr Venkel
1 winterpeen
2 Bosui
1 el Tijm vers
150 ml Wijn witte droge
22 g Knorr mix witte saus
75 gr Gorgonzola
1 snufje Peper zwart

Bereiding:

  • Maak de groenten schoon
  • Snijd de venkel klein, de winterpeen in dunne plakjes en de bosuitjes in dunne ringetjes
  • Doe de olie in de pan op sauté
  • Leg de groenten op de bodem van de pan en bak even aan
  • Laat een paar minuten smoren
  • Voeg 50 ml wijn toe
  • Was de mosselen. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dicht gaan
  • Leg de mosselen op de groenten en roer even door

 

  • Druk op stop
  • Doe deksel op pan en sluit ventiel
  • Zet op manuel en 3 minuten
  • Als het klaar is QR ventiel open
  • Schenk groot deel vocht in maatbeker
  • Maak met 2 dl kookvocht en 1 dl witte wijn de roomsaus aan
  • Voeg vervolgens de gorgonzola in blokjes toe
  • Laat de kaas op zacht vuur al roerende smelten tot een mooi gebonden saus
  • Voeg peper naar smaak toe
  • Schep de mosselen in een schaal en giet de gorgonzolasaus hierover uit
Rating: 5 sterren
1 stem