Perziksamba met Kippige Swing

Ingrediënten:

  • 1 kg kippendijen zonder bot en vel
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 400g tomatenblokjes uit blik
  • 2 eetlepels sambal oelek (aanpassen op basis van gewenste pittigheid)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2-3 verse perziken, ontpit en in blokjes gesneden (of gebruik dezelfde hoeveelheid bevroren of uit blik, goed uitgelekt)
  • Verse koriander, voor het serveren
  • Rijst of naanbrood, voor het serveren

Instructies:

  • Leg de kippendijen op de bodem van de crockpot
  • Verspreid de fijngehakte ui, knoflook, en de blokjes rode en gele paprika over de kip
  • In een middelgrote kom, combineer de tomatenblokjes, sambal oelek, sojasaus, bruine suiker, gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout, en peper. Giet dit mengsel over de kip en groenten in de crockpot
  • Voeg de in blokjes gesneden perziken toe aan de crockpot, verspreidend over de andere ingrediënten
  • Dek de crockpot af en stel deze in op laag voor 6-8 uur of op hoog voor 3-4 uur, totdat de kip volledig gaar is en de smaken goed zijn vermengd
  • Proef en pas zo nodig de kruiding aan
  • Serveer de kipsamba warm, gegarneerd met verse koriander. Dit gerecht gaat uitstekend samen met rijst of naanbrood
  • Optioneel: Overweeg in de laatste 30 minuten van de kooktijd een blikje kokosmelk toe te voegen voor een romigere saus
Rating: 0 sterren
0 stemmen