Henk’s Heerlijke Spitskool-Kippendans in de Crockpot
1:1 Dieet - stap 2
Ingrediënten 1 persoon:
- 150 gram kipfilet (mager en zonder vel)
- 200 gram spitskool, in dunne reepjes gesneden
- 50 gram wortels, in dunne plakjes gesneden
- ¼ ui, fijngesnipperd
- ½ teentje knoflook, fijngehakt
- 1 kippenbouillontablet
- ½ theelepel olijfolie (optioneel, afhankelijk van je dagelijkse vetinname)
- Kruiden: komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper naar smaak
- Optioneel: een snufje chilivlokken voor extra pit
Bereidingswijze:
- Kruid de kip met een beetje zout, peper, komijnpoeder, en paprikapoeder
- Als je het gebruik van olie wilt beperken, kun je de ui en knoflook met een klein beetje water sauteren in plaats van olie te gebruiken
- Voeg vervolgens de wortel toe en laat het even mee garen. Je kunt deze stap ook overslaan en alle ingrediënten direct in de crockpot doen
- Leg de gekruide kip in de crockpot en voeg de spitskool toe
- Leg de kippenbouillontablet erop
- Zet de crockpot op laag en laat het gerecht 6 tot 8 uur koken, of op hoog voor 3 tot 4 uur
- Check of de kip gaar is en proef of het gerecht op smaak is. Pas zo nodig de kruiding aan.