Henk’s Heerlijke Spitskool-Kippendans in de Crockpot

1:1 Dieet - stap 2

Ingrediënten 1 persoon:

  • 150 gram kipfilet (mager en zonder vel)
  • 200 gram spitskool, in dunne reepjes gesneden
  • 50 gram wortels, in dunne plakjes gesneden
  • ¼ ui, fijngesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kippenbouillontablet
  • ½ theelepel olijfolie (optioneel, afhankelijk van je dagelijkse vetinname)
  • Kruiden: komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje chilivlokken voor extra pit

Bereidingswijze:

  • Kruid de kip met een beetje zout, peper, komijnpoeder, en paprikapoeder
  • Als je het gebruik van olie wilt beperken, kun je de ui en knoflook met een klein beetje water sauteren in plaats van olie te gebruiken
  • Voeg vervolgens de wortel toe en laat het even mee garen. Je kunt deze stap ook overslaan en alle ingrediënten direct in de crockpot doen
  • Leg de gekruide kip in de crockpot en voeg de spitskool toe
  • Leg de kippenbouillontablet erop
  • Zet de crockpot op laag en laat het gerecht 6 tot 8 uur koken, of op hoog voor 3 tot 4 uur
  • Check of de kip gaar is en proef of het gerecht op smaak is. Pas zo nodig de kruiding aan.
Rating: 0 sterren
0 stemmen