Hangop met aardbeien
Bereiding:
- Schenk de melk in de pan
- Zet de crockpot op sauté
- Doe de yoghurt met levende culturen in een bakje
- Verwarm de melk, onder af en toe roeren, tot 83 graden
- Laat de melk afkoelen tot 42 graden, dit kun je versnellen door de pan in koud water te zetten
- Voeg een grote soeplepel melk toe aan de yoghurt met levende culturen
- Roer dit goed door met een garde
- Voeg dit mengsel aan de melk toe en roer goed door met een garde
- Zet de pan in de crockpot en sluit het deksel, er hoeft geen ring in de deksel
- Ventiel moet open
- Zet de crockpot op yoghurt en 8 uur
-
Hang een zeef met theedoek boven een pan
Giet de yoghurt in de zeef -
Zet dit een nacht in de koelkast zodat het vocht eruit lekt
-
Schep de uitgelekte yoghurt na een nacht uit de theedoek
-
Snijd het vanillestokje open, schraap met een mesje het merg eruit. Roer dit door de uitgelekte yoghurt
-
Klop de slagroom op met de suiker. Spatel voorzichtig door de uitgelekte yoghurt
-
Verwijder kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in plakjes
Serveer met verse aardbeien garnering