Boerenappel-Bastogne Kwarkstapel
Ingrediënten:
- 4 appels, geschild en in blokjes
- Half pak Bastognekoeken, verkruimeld
- 350 ml volle kwark (natuur of vanillesmaak)
- 80 gram creme fraiche
- 150 gram suiker (ik gebruik liever 2 zakjes vanillesuiker)
- 3 eetlepels bloem
- 2 grote eieren
- 4 eetlepels stroop (bijvoorbeeld ahorn- of karamelstroop)
- 50 gram roomboter
- 1 theelepel kaneel (optioneel)
- Een snufje zout
- Bakpapier
- Taartvorm
Bereidingswijze:
- Klop in een kom de kwark langzaam glad met de (vanille)suiker. Klop de bloem, eieren en er zachtjes doorheen. Roer tot slot hier de creme friache doorheen
- Meng de appelblokjes met 2 eetlepels stroop en kaneel in een kom. Zet dit opzij
- In een andere kom, meng de verkruimelde Bastognekoeken met gesmolten boter en een snufje zout tot het een kruimelige consistentie krijgt
- Vet de taartvorm licht in en leg 2/3 van het Bastogne-mengsel op de bodem. Druk licht aan om een bodem te vormen
- Verdeel de appelblokjes gelijkmatig over de Bastogne-laag
- Verdeel de kwark gelijkmatig over de appellaag
- Bestrooi de rest van het Bastogne-mengsel bovenop de kwark
- Zet een rekje in de Crockpot en doe een klein laagje water onderin
- Zet de taartvorm op het rekje
- Dek de Crockpot eerst af met een theedoek en daarop de deksel
- Stel de crockpot in op Slowcook HIGH, tijdsduur 2,5 uur
- Schakel de crockpot helemaal uit maar laat nog 1 uur dicht staan
- Lees de tips om de taart uit de crockpot te halen
- Haal het dessert uit de Crockpot en laat afkoelen.
Drizzle de overgebleven stroop over het dessert net voor het serveren - Voeg naar wens rozijnen of noten toe aan de appellaag, of serveer met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor extra decadentie