Boerenappel-Bastogne Kwarkstapel

Ingrediënten:

  • 4 appels, geschild en in blokjes
  • Half pak Bastognekoeken, verkruimeld
  • 350 ml volle kwark (natuur of vanillesmaak)
  • 80 gram creme fraiche
  • 150 gram suiker (ik gebruik liever 2 zakjes vanillesuiker)
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 grote eieren
  • 4 eetlepels stroop (bijvoorbeeld ahorn- of karamelstroop)
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel kaneel (optioneel)
  • Een snufje zout
  • Bakpapier
  • Taartvorm
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bereidingswijze:

  • Klop in een kom de kwark langzaam glad met de (vanille)suiker. Klop de bloem, eieren en er zachtjes doorheen. Roer tot slot hier de creme friache doorheen
  • Meng de appelblokjes met 2 eetlepels stroop en kaneel in een kom. Zet dit opzij
  • In een andere kom, meng de verkruimelde Bastognekoeken met gesmolten boter en een snufje zout tot het een kruimelige consistentie krijgt
  • Vet de taartvorm licht in en leg 2/3 van het Bastogne-mengsel op de bodem. Druk licht aan om een bodem te vormen
  • Verdeel de appelblokjes gelijkmatig over de Bastogne-laag
  • Verdeel de kwark gelijkmatig over de appellaag
  • Bestrooi de rest van het Bastogne-mengsel bovenop de kwark
  • Zet een rekje in de Crockpot en doe een klein laagje water onderin
  • Zet de taartvorm op het rekje
  • Dek de Crockpot eerst af met een theedoek en daarop de deksel
  • Stel de crockpot in op Slowcook HIGH, tijdsduur 2,5 uur
  • Schakel de crockpot helemaal uit maar laat nog 1 uur dicht staan
  • Lees de tips om de taart uit de crockpot te halen
  • Haal het dessert uit de Crockpot en laat afkoelen.
    Drizzle de overgebleven stroop over het dessert net voor het serveren
  • Voeg naar wens rozijnen of noten toe aan de appellaag, of serveer met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor extra decadentie