Curry madras
Hiervoor een verspakket van de supermarkt gebruikt met de volgende ingrediënten:
1 Bloemkool
1 Rode paprika
1 Rode ui
1 Limoen
Rode peperTomaat
Pakje kokosmelk (200ml)
Zakje madrascurrypasta (120g)
Zelf toevoegen:
1 el zonnebloemolie
(zilvervlies)rijst
300 gram kip(dij)filetblokjes
Bereidingswijze:
- Maak kleine roosjes van de bloemkool
- Snijd de tomaten en paprika in grove stukken en de ui in fijne stukjes
- Snijd de peper door de helft, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes
- Pers de limoen en houd het limoensap apart
- Kook de (zilvervlies)rijst volgens de instructie op de verpakking
- Verhit 1 el zonnebloemolie in de pan op sauté en bak de stukjes kip(dij)filet rondom bruin
- Voeg de groente toe en bak deze nog even mee
- Voeg de currypasta aan de groenten toe en roer alles door elkaar
- Zet op manuel en 4 uur, ventiel dicht
- Als het klaar is QR ventiel open
- Voeg de kokosroom toe en roer even door