Oma’s pulled chicken

 

Ingrediënten:

700 gram kippendijfilet
2 uien
2 tenen knoflook
3 - 6 kruidnagels
4 laurierbladen
1 kaneelstokje
1 theelepel sambal oelek
1 mespunt nootmuskaat
1 mespunt koek of speculaaskruiden
1 steranijs
Halve theelepel bruine suiker
75 ml ketjap manis

25 ml water
Klein stukje bouilonblokje
1 eetlepel sla/zonnebloemolie

Info:

3 Personen 
Voedingswaarde p.p 

• Calorieën: 582 kcal
• Eiwitten: 54.5 g
• Vetten: 33.8 g
• Koolhydraten: 25.8 g

Bereiding:

  • Ui en knoflook versnipperen
  • Eetlepel olie verwarmen in crockpot op stand sauté
  • Fruit ui, knoflook en sambal in de pan
  • kip toevoegen
  • Voeg toe: bruine suiker, kaneelstokje, nootmuskaat, koek of speculaaskruiden, laurierblaadjes, kruidnagel, steranijs
  • Voeg water, ketjap en bouilon samen en meng dit door de ingrediënten in de pan
  • Sluit de deksel en het ventiel
  • Druk op manuel en 15 minuten kooktijd, druk op start
  • Als kooktijd om is QR door ventiel open te draaien
  • Als stoom eruit is deksel open
  • Haal kip uit de pan, trek met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de pan
  • Op sauté zetten en alles doorroeren
  • Als de saus dun is een papje maken van maizena met water en dit geleidelijk toevoegen, goed roeren
  • Even doorroeren en klaar om te eten
Rating: 5 sterren
1 stem