ALS JE SPRUITEN WALGELIJK VINDT, VIND JE DIT WALGELIJK LEKKER
Spruitjes festijn in de crockpot met een knapperig spekjes saluut
Steam
Ingrediënten:
500 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
300 gram spekreepjes
400 gram champignons, in plakjes gesneden
1 grote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kopje walnoten (of andere noten)
1 theelepel gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels balsamicoazijn
1 groentebouillontablet
120 ml water
Bereiding:
- Bak de spekjes in de crockpot op sauté, geen deksel op de crockpot
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze kort mee
- Voeg de champignons toe aan de pan en bak tot ze hun vocht hebben losgelaten en beginnen te bruinen
- Doe de spruitjes, de noten, tijm, zout en peper in de slowcooker
- Meng de balsamicoazijn met water groentebouillontablet en giet dit over de ingrediënten in de slowcooker
- Doe de deksel op de pan, ventiel dicht
- Zet op manual, tijdsduur 1 minuut
- Druk op start
- Controleer of de spruitjes zacht zijn maar nog steeds een beetje bite hebben