Eend met whiskey
Ingrediënten:
Een eend van 5 kg.
2 flessen Schotse Whisky.
Spekreepjes
Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
- 1 eetlepel zonnenbloemolie in pan op sauté
- Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky
- De whisky opdrinken gedurende het verwarmen van de olie
- De eend in de pan leggen en een tweede glas whisky inschenken
- Het tweede glas whisky opdrinken en de eend omdraaien
- De eend nogmaals dlaaien en 2 glaven vubben met whisky
- De glaven opdiinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen
- Nog en naiff glav insjenke en opdlinke
- De deen op andre kand dlaaien en opplas da oe handle nie brant
- Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povenkand van de linkerand toen
- De crokkot nen sgop geve
- Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke
- De end un glave latn dlinke
- De crokkepo dichdon en op stome zetn
- De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape
- Deent noggis oprape em met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege
- Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape
- Tkapotte glazzopvege endeent terug in de crokkop toen
- Deheent oprape en crokpo eers opedoen
- De twwwiede fles biski pedoen en overeindzette
- Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege
- Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte
- De bles op de grondzette
- Uide bles drinke wande glave sijn opof kabot
- Den crokke opnen en omvalle
De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de wanden en plafond schoonmaken.
Glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen!