Heldenstoof: Kip & Bloemkool Krachtpot

Ingrediënten:

  • 500 gram kipdijfilet
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden 
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 blik kokosmelk (200 ml)
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel zout (of naar smaak)
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • Verse koriander voor garnering
  • zo nodig peper en zout

Tips:

  • Vervang bloemkool door 400 gram kikkererwten en 200 gram spinazie
  • Voeg chili vlokken toe voor extra pit
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Instructies:

  • Snijd de kipdijfilet in blokjes
  • Snijd de bloemkool in roosjes, hak de ui en knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en spoel de kikkererwten af
  • Zet de Crockpot Express op sauté. Voeg een beetje olie toe en sauteer de ui en knoflook tot ze glazig zijn
  • Voeg de blokjes kipdij toe en bak rondom aan
  • Voeg het currypoeder, kurkuma, gemberpoeder, komijn en zout toe aan de pot. Roer goed door zodat de kruiden hun aroma’s kunnen afgeven
  • Voeg de bloemkoolroosjes, (of andere groente maar geen spinazie), en kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar
  • Sluit de deksel, ventiel dicht
  • Zet op steam, HIGH, tijdsduur 5 minuten
  • QR, ventiel open
  • Open de deksel, voeg de paprika toe en zet nogmaals op steam, ventiel dicht 3 minuten
  • QR, ventiel open. Open de deksel
  • Roer de spinazie door de curry tot de spinazie verwelkt en goed verwarmd is
  • Proef en voeg naar smaak kruiden toe indien nodig
  • Serveer de curry met verse koriander en eventueel chili vlokken voor een pittige toets
  • Serveer met rijst of naanbrood.