Henk’s hartige kipknuffel

Ingrediënten:

500 gram kipfilet, in stukjes gesneden
2 wortels, geschild en in schijfjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
kippenbouillontablet
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels zonnebloemolie

 

Instructies:

  • Snijd de kipfilet in stukjes
  • Schil de wortels en snijd ze in schijfjes
  • Snijd de courgette in blokjes
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  • Zet de multicooker op de sauteer/bakstand en voeg de olie toe
  • Bak de kipstukjes tot ze lichtbruin zijn, haal ze eruit en zet ze apart
  • Voeg in dezelfde pot de ui en knoflook toe en sauteer tot de ui glazig is
  • Voeg de wortels en courgette toe en sauteer een paar minuten
  • Voeg de gebakken kip terug toe aan de pot
  • Voeg het kippenbouillontablet, tijm, rozemarijn, zout en peper toe
  • Sluit de multicooker en zet hem op de stoofstand. Laat het 4-6 uur op laag vuur koken, of 2-3 uur op hoog vuur, totdat de kip gaar is en de groenten zacht zijn
  • Proef en pas zo nodig de kruiding aan.

 

Tip:

Serveer de stoofpot warm, eventueel met een stukje brood of een frisse salade als bijgerecht.

Dit aangepaste recept biedt nog steeds een heerlijke combinatie van smaken en texturen, en is een gezonde optie zonder de aardappelen. De kip en groenten zullen goed samengaan, terwijl de bouillon en kruiden zorgen voor een smaakvolle saus. Geniet ervan!

Rating: 0 sterren
0 stemmen