Henk's Heerlijke Huisgemaakte Hap: Pulled Chicken Parade met Coleslaw Carnaval
Ingrediënten:
1 kg kipfilet of kippendijen zonder bot
240 ml barbecuesaus (je favoriete merk of zelfgemaakt)
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el bruine suiker
1 el appelciderazijn
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl zwarte peper
½ tl zout
20 ml kippenbouillon
1 kleine groene kool, fijngesneden
2 wortels, geraspt
1 kleine rode ui, dun gesneden
120 ml mayonaise
2 el appelciderazijn
1 el honing of suiker
1 tl mosterd
Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Plaats de fijngesneden ui en knoflook onderin de crockpot multicooker
- Meng in een kleine kom de barbecuesaus, bruine suiker, appelciderazijn, gerookte paprikapoeder, zwarte peper en zout
- Leg de kipfilets of kippendijen bovenop de ui en knoflook. Giet het barbecuesausmengsel over de kip
- Voeg de kippenbouillon of het water toe. Dek af en kook op de lage stand voor ongeveer 6 tot 8 uur, of op de hoge stand voor 3 tot 4 uur, tot de kip makkelijk uit elkaar getrokken kan worden met twee vorken
- Haal de kip uit de multicooker zodra deze gaar is. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en meng terug met de saus in de multicooker
- Meng in een grote kom de fijngesneden kool, geraspte wortels en dun gesneden rode ui
- Klop in een aparte kom de mayonaise, appelciderazijn, honing of suiker, en mosterd samen. Breng op smaak met zout en peper
- Giet de dressing over de groentemix en meng goed. Laat de coleslaw minstens 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken zich kunnen vermengenServeer de warme pulled chicken op een broodje naar keuze met een royale schep coleslaw erop of ernaast. Je kunt de pulled chicken en coleslaw ook serveren met bijgerechten zoals gebakken bonen, maiskolven of aardappelsalade voor een volledige Amerikaanse maaltijdervaring.