Henk’s Heerlijke Spitskool-Kippendans in de Crockpot
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet of kippendijen (naar voorkeur)
- 1 spitskool, in dunne reepjes gesneden
- 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 kippenbouillontabletten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
Tips:
- Voeg voor een rijkere smaak een beetje room of kokosmelk toe in de laatste 30 minuten van de kooktijd
- Verse kruiden zoals peterselie of koriander kunnen worden toegevoegd vlak voor het serveren voor extra frisheid
- Voor een volledige maaltijd kun je ook aardappelen of zoete aardappelen toevoegen aan de crockpot
Bereidingswijze:
- Bestrooi de kip met zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder. Zorg dat de kruiden goed verdeeld zijn over de stukken kip
- Verhit de olijfolie crockpot op sauté.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn
- Voeg de wortel toe en bak deze een paar minuten mee. Deze stap helpt om de smaken te verdiepen, maar je kunt het ook overslaan en alles direct in de crockpot doen
- Leg de gekruide kip op de gebakken groente in de crockpot
- Voeg de gesneden spitskool toe
- Voeg de kippenbouillontabletten toe
- Dek de crockpot af en zet deze op laag voor 6 tot 8 uur, of op hoog voor 3 tot 4 uur, afhankelijk van hoe snel je de maaltijd klaar wilt hebben. De kip zou uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar moeten vallen en de spitskool moet zacht zijn
- Controleer de smaak en pas zo nodig het zout en peper aan. Serveer de kip en spitskool warm. Het gerecht kan goed gecombineerd worden met rijst of aardappelpuree voor een vullende maaltijd.