Kip Kung Pao-lala in de Crockpot
Ingrediënten:
- 4 kipfilets (ongeveer 500 gram)
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 gele paprika, in reepjes gesneden
- 600 gram luxe Chinese wokgroente
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 kop honing
- 1/2 kop sojasaus (gebruik tamari voor een glutenvrije optie)
- 1/4 kop kippenbouillon of water
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1/2 kopje ongezouten cashewnoten
- Optioneel: 2 eetlepels maizena opgelost in 3 eetlepels water, voor een dikkere saus
- Verse koriander en sesamzaadjes voor garnering
Instructies:
- Doe de wokgroente, gesneden paprika en fijngehakte knoflook in de crockpot
- Kruid de kipfilets met zout en peper en leg ze bovenop de groenten
- Bereid de saus door de honing, sojasaus, kippenbouillon, olie en fijngehakte knoflook te mengen
- Giet de saus over de kip en groenten in de crockpot. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is
- Dek de crockpot af en kook op laag voor 6-8 uur, of op hoog voor 3-4 uur, tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn
- Als je een dikkere saus wilt, haal dan de kip en groenten uit de crockpot en plaats ze op een serveerschaal. Meng de maizena met water en voeg dit mengsel toe aan de saus in de crockpot. Zet de crockpot op hoog en laat het mengsel 15-20 minuten koken, of tot de saus verdikt is
- Serveer de kip en groenten met de verdikte saus en de cashewnoten eroverheen. Garneer met verse koriander en sesamzaadjes
- Dit gerecht gaat goed samen met rijst, quinoa of noedels voor een compleet maaltijd.