Kipdij Kermis in Bloemkool-Bellavista met een Paprika Peper Party

Ingrediënten:

  • 500 gram kipdijfilet, in stukken gesneden
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 blik tomatenblokjes (200 gram)
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tot 1 theelepel chilipoeder (afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje cayennepeper voor extra pit
  • Verse koriander, gehakt (voor garnering)
  • Sap van 1 limoen

Bereidingswijze:

  • Plaats de gesneden kipdijfilets, champignons, ui, knoflook en paprikareepjes in de crockpot
  • In een middelgrote kom, meng de tomatenblokjes, gerookte paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout, en zwarte peper (en cayennepeper als je dat gebruikt). Giet dit mengsel over de kip en groenten in de crockpot
  • Dek de crockpot af en kook op hoog voor 3-4 uur, tot de kip zacht en volledig gaar is
  • Voeg een uur voor de kooktijd verstreken is de bloemkoolroosjes toe
  • Voordat je het serveert, knijp je het sap van een limoen over het gerecht en garneer je het met verse koriander
  • Dit gerecht kan geserveerd worden met rijst, naanbrood, of zelfs over een bedje van quinoa voor een gezonde touch.
Rating: 0 sterren
0 stemmen