Luie lepel kip- en groentefeestje

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 wortels, geschild en in schijfjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • kippenbouillon tablet
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Deze stoofpot combineert de milde smaken van de groenten en kip, terwijl de kruiden een subtiele diepte toevoegen zonder overheersend te zijn. De slow-cooking methode in de multicooker zorgt ervoor dat alle smaken goed samenkomen en het vlees heerlijk mals wordt. 

Instructies:

  • Snijd de kipfilet in gelijkmatige stukjes
  • Schil de wortels en aardappelen en snijd ze in schijfjes en blokjes
  • Snijd de courgette in blokjes
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  • Zet de crockpot multicooker op de sauteer/bakstand en voeg de olijfolie toe
  • Voeg de stukjes kipfilet toe en bak ze tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn. Haal ze uit de multicooker en zet ze apart
  • In dezelfde pot, voeg de ui en knoflook toe en sauteer tot de ui glazig is
  • Voeg de wortels, aardappelen en courgette toe en sauteer een paar minuten
  • Voeg de gebakken kip terug toe aan de pot
  • Voeg de kippenbouillontablet, tijm, rozemarijn, zout en peper toe
  • Sluit de deksel van de multicooker en zet hem op de slowcooking. Laat het gerecht 4-6 uur op lage temperatuur koken, of 2-3 uur op hoge temperatuur, totdat de kip gaar is en de groenten zacht zijn
  • Proef en pas indien nodig de kruiding aan
  • Serveer warm, eventueel met een stukje brood of een lichte salade

 

Rating: 5 sterren
2 stemmen