Luie lepel kip- en groentefeestje
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet, in stukjes gesneden
- 2 wortels, geschild en in schijfjes gesneden
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- kippenbouillon tablet
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Deze stoofpot combineert de milde smaken van de groenten en kip, terwijl de kruiden een subtiele diepte toevoegen zonder overheersend te zijn. De slow-cooking methode in de multicooker zorgt ervoor dat alle smaken goed samenkomen en het vlees heerlijk mals wordt.
Instructies:
- Snijd de kipfilet in gelijkmatige stukjes
- Schil de wortels en aardappelen en snijd ze in schijfjes en blokjes
- Snijd de courgette in blokjes
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Zet de crockpot multicooker op de sauteer/bakstand en voeg de olijfolie toe
- Voeg de stukjes kipfilet toe en bak ze tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn. Haal ze uit de multicooker en zet ze apart
- In dezelfde pot, voeg de ui en knoflook toe en sauteer tot de ui glazig is
- Voeg de wortels, aardappelen en courgette toe en sauteer een paar minuten
- Voeg de gebakken kip terug toe aan de pot
- Voeg de kippenbouillontablet, tijm, rozemarijn, zout en peper toe
- Sluit de deksel van de multicooker en zet hem op de slowcooking. Laat het gerecht 4-6 uur op lage temperatuur koken, of 2-3 uur op hoge temperatuur, totdat de kip gaar is en de groenten zacht zijn
- Proef en pas indien nodig de kruiding aan
- Serveer warm, eventueel met een stukje brood of een lichte salade