Oma’s pulled chicken
Ingrediënten:
700 gram kippendijfilet
2 uien
2 tenen knoflook
3 - 6 kruidnagels
4 laurierbladen
1 kaneelstokje
1 theelepel sambal oelek
1 mespunt nootmuskaat
1 mespunt koek of speculaaskruiden
1 steranijs
Halve theelepel bruine suiker
75 ml ketjap manis
25 ml water
Klein stukje bouilonblokje
1 eetlepel sla/zonnebloemolie
Info:
3 Personen
Voedingswaarde p.p
• Calorieën: 582 kcal
• Eiwitten: 54.5 g
• Vetten: 33.8 g
• Koolhydraten: 25.8 g
Bereiding:
- Ui en knoflook versnipperen
- Eetlepel olie verwarmen in crockpot op stand sauté
- Fruit ui, knoflook en sambal in de pan
- kip toevoegen
- Voeg toe: bruine suiker, kaneelstokje, nootmuskaat, koek of speculaaskruiden, laurierblaadjes, kruidnagel, steranijs
- Voeg water, ketjap en bouilon samen en meng dit door de ingrediënten in de pan
- Sluit de deksel en het ventiel
- Druk op manuel en 15 minuten kooktijd, druk op start
- Als kooktijd om is QR door ventiel open te draaien
- Als stoom eruit is deksel open
- Haal kip uit de pan, trek met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de pan
- Op sauté zetten en alles doorroeren
- Als de saus dun is een papje maken van maizena met water en dit geleidelijk toevoegen, goed roeren
- Even doorroeren en klaar om te eten