Perziksamba met Kippige Swing
Ingrediënten:
- 1 kg kippendijen zonder bot en vel
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 400g tomatenblokjes uit blik
- 2 eetlepels sambal oelek (aanpassen op basis van gewenste pittigheid)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2-3 verse perziken, ontpit en in blokjes gesneden (of gebruik dezelfde hoeveelheid bevroren of uit blik, goed uitgelekt)
- Verse koriander, voor het serveren
- Rijst of naanbrood, voor het serveren
Instructies:
- Leg de kippendijen op de bodem van de crockpot
- Verspreid de fijngehakte ui, knoflook, en de blokjes rode en gele paprika over de kip
- In een middelgrote kom, combineer de tomatenblokjes, sambal oelek, sojasaus, bruine suiker, gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout, en peper. Giet dit mengsel over de kip en groenten in de crockpot
- Voeg de in blokjes gesneden perziken toe aan de crockpot, verspreidend over de andere ingrediënten
- Dek de crockpot af en stel deze in op laag voor 6-8 uur of op hoog voor 3-4 uur, totdat de kip volledig gaar is en de smaken goed zijn vermengd
- Proef en pas zo nodig de kruiding aan
- Serveer de kipsamba warm, gegarneerd met verse koriander. Dit gerecht gaat uitstekend samen met rijst of naanbrood
- Optioneel: Overweeg in de laatste 30 minuten van de kooktijd een blikje kokosmelk toe te voegen voor een romigere saus