Kippenkolder in Pastaland met een Pepersnor

Slowcook

Ingrediënten:

500 gram kipfilet, in blokjes
200 gram pasta naar keuze (bijv. penne of farfalle)
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 gram tomatenblokjes uit blik
1 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
1 theelepel Italiaanse kruiden
1/4 l kippenbouillon
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Geraspte Parmezaanse kaas, voor serveren
Optioneel: een scheutje room of kokosmelk voor extra romigheid

 

Info:

3 Personen

Voedingswaarde p.p

• Calorieën: ongeveer 439
• Koolhydraten: 30.4 gram
• Eiwitten: 59.3 gram
• Vetten: 8.0 gram

Bereiding:

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten gewassen, gesneden en klaar zijn voor gebruik
  • Bestrooi de kipblokjes met zout, peper en een beetje gerookte paprikapoeder
  • Zet de crockpot op sauté, geen deksel
  • Doe olie in de crockpot en bak de kipblokjes aan
  • Voeg de ui, knoflook, paprika's en gekruide kipblokjes toe aan de multicooker
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, gerookte paprikapoeder, chilivlokken, Italiaanse kruiden, en het kippenbouillon toe
  • Voeg dan de pasta toe, meng goed en doe deksel en ventiel dicht
  • Kies slowcook, LOW, tijdsduur 3 uur
  • QR ventiel open, als stoom weg is deksel open
  • Controleer of de pasta gaar is en of de stoofpot de gewenste consistentie heeft. Voeg indien nodig een scheutje room of kokosmelk toe voor extra romig tintje
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Serveer de stoofpot in diepe borden of kommen
  • Garneer met verse peterselie en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Tips:

 

  • Vervang tomaat door geroosterde paprik
  • Voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door extra groenten of een vleesvervanger
  • Voel je vrij om te experimenteren met verschillende soorten groenten, zoals spinazie, broccoli of erwten, om variatie aan het gerecht toe te voegen
  • Pas de hoeveelheid chilivlokken aan naar smaak voor meer of minder pit.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Recept stap 2 Cambridge dieet

1 Persoon

Ingrediënten:

  • 150 gram kipfilet, in blokjes
  • 200 gram gemengde groenten (bijvoorbeeld spinazie, paprika, en bloemkoolrijst)
  • 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 ml tomatenblokjes uit blik (let op de suikers)
  • 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Een snufje chilivlokken (naar smaak)
  • 1/4 kippenbouillonblokje, opgelost in 200 ml water
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden naar keuze voor garnering

Bereidingswijze:

Volg dezelfde basisstappen als het originele recept, maar pas de kooktijden aan voor de kleinere hoeveelheid ingrediënten en het weglaten van de pasta.

 

Voedingswaarde:

• Calorieën: 409.5 kcal
• Eiwitten: 52.5 g
• Koolhydraten: 33.8 g
• Vetten: 6.4 g