Rustic Fisherman’s Feast: Spiced Pangasius with Potatoes and Beans
Ingrediënten:
4 pangasiusfilets
500 gram krieltjes, gehalveerd
400 gram sperziebonen, uiteinden verwijderd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel komijnpoeder
Zout en peper naar smaak
1 citroen, in schijfjes
2 eetlepels olie
200 ml visbouillon
Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Zet de crockpot op sauté, geen deksel
Spoel de pangasiusfilets af en dep ze droog. Kruid de filets met zout, peper, paprikapoeder, kurkuma en komijn - Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn
- Voeg de paprika toe en bak kort mee
- Zet op steam
- Voeg de gehalveerde krieltjes en sperziebonen
- Plaats de kruidige pangasiusfilets bovenop de groenten en krieltjes
- Voeg de schijfjes citroen toe
- Giet de visbouillon in de Crockpot
- Doe de deksel dicht, ventiel dicht.
- Zet op steam, temperatuur HIGH, tijdsduur 3 minuten
- QR ventiel open
- Controleer of de vis goed gaar is en de groenten en krieltjes zacht zijn
- Serveer de pangasiusfilets met de groenten en garneer met verse peterselie