Boeren Beef & Bonen Brouwsel
Ingrediënten:
- 500 gram rundvlees, in blokjes gesneden
- 300 gram sperziebonen
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1/2 eetlepel gemalen gember
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 1/2 theelepel chili-vlokken (afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
- Zout en peper naar smaak
- 1 kop runderbouillon
- 1 eetlepel maïszetmeel, opgelost in 2 eetlepels water
- Gekookte rijst, voor serveren
- 1 kopje donker bier toe (bijvoorbeeld een stout of een donkere Belgische ale)
Bereiding;
- Snijd het rundvlees in blokken
- Kruid het rundvlees met zout, peper, gember en chili-vlokken en leg dit in de crockpot
- Voeg het bier toe
- Laat het rundvlees in het bier en de kruiden marineren voor ongeveer 10-20 minuten voordat je de crockpot aanzet, om de smaken goed te laten intrekken
- Meng in een aparte kom de sojasaus, oestersaus, sesamolie, en een beetje water (ongeveer 1/4 kop)
- Voeg de fijngesneden ui, knoflook en sperziebonen toe aan de bovenkant van het rundvlees
- Giet het sojasausmengsel over het rundvlees
- Stel de crockpot in op de stoomfunctie en stoom het rundvlees gedurende ongeveer 45 minuten, afhankelijk van je apparaat
- Als het rundvlees klaar is, verwijder het uit de crockpot en houd het warm
- Maak een saus in een pan door de bouillon, het opgeloste maïszetmeel, en eventueel overgebleven marinade te mengen. Kook tot de saus indikt
- Combineer het rundvlees en de saus. Serveer over gekookte rijst.