Boeren Beef & Bonen Brouwsel

Ingrediënten:

  • 500 gram rundvlees, in blokjes gesneden
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1/2 eetlepel gemalen gember
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1/2 theelepel chili-vlokken (afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 kop runderbouillon
  • 1 eetlepel maïszetmeel, opgelost in 2 eetlepels water
  • Gekookte rijst, voor serveren
  • 1 kopje donker bier toe (bijvoorbeeld een stout of een donkere Belgische ale)
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bereiding;

  • Snijd het rundvlees in blokken
  • Kruid het rundvlees met zout, peper, gember en chili-vlokken en leg dit in de crockpot
  • Voeg het bier toe 
  • Laat het rundvlees in het bier en de kruiden marineren voor ongeveer 10-20 minuten voordat je de crockpot aanzet, om de smaken goed te laten intrekken
  • Meng in een aparte kom de sojasaus, oestersaus, sesamolie, en een beetje water (ongeveer 1/4 kop)
  • Voeg de fijngesneden ui, knoflook en sperziebonen toe aan de bovenkant van het rundvlees
  • Giet het sojasausmengsel over het rundvlees
  • Stel de crockpot in op de stoomfunctie en stoom het rundvlees gedurende ongeveer 45 minuten, afhankelijk van je apparaat
  • Als het rundvlees klaar is, verwijder het uit de crockpot en houd het warm
  • Maak een saus in een pan door de bouillon, het opgeloste maïszetmeel, en eventueel overgebleven marinade te mengen. Kook tot de saus indikt
  • Combineer het rundvlees en de saus. Serveer over gekookte rijst.