Het Langzame Feestje van Meneer Gehakt en Zijn Groentevriendjes

Ingrediënten:

  • 500g rundergehakt
  • eetlepel olie
  • 500g krieltjes, gehalveerd
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 grote wortel, in plakjes
  • 200g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 prei, grondig gewassen en in ringen
  • 100 ml runderbouillon
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder (of naar smaak)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor het serveren)
  • Optioneel: een scheutje Worcestersaus voor extra smaak

Instructies:

  • Was en snijd alle groenten volgens de aanwijzingen
  • Bak het gehakt rul in olie in de pan op stand sauté
  • Voeg de krieltjes, ui, knoflook, rode en gele paprika, wortel, sperziebonen, en prei toe aan de slowcooker
  • Strooi het paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, oregano, en tijm over de inhoud in de slowcooker. Voeg zout en peper naar smaak toe. Als je van een diepere smaak houdt, kun je een scheutje Worcestersaus toevoegen
  • Giet de runderbouillon over de inhoud, zodat de meeste ingrediënten bedekt zijn. Roer voorzichtig om alles goed te mengen
  • Dek de slowcooker af en kook op laag voor 6-8 uur, of op hoog voor 3-4 uur. De krieltjes en groenten moeten zacht zijn als ze klaar zijn.
  • Proef en pas de kruiden eventueel aan
  • Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie.
Rating: 0 sterren
0 stemmen