Honing Zoetgevooisde Knoflook Kogels met Magische Saus
Ingrediënten:
Voor de gehaktballen:
- 500 gram rundergehakt of half-om-halfgehakt
- 1 middelgroot ei
- 1/4 kopje paneermeel
- 1/4 kopje fijngesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Voor de honing-knoflooksaus:
- 1/2 kopje honing
- 1/2 kopje sojasaus (kies voor een lichte sojasaus voor een minder zoute saus)
- 1/4 kopje ketchup (of curry)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
- 1/2 tl gemberpoeder
- 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel maizena opgelost in 2 eetlepels water (voor het binden van de saus)
Instructies:
- Meng in een grote kom het gehakt, ei, paneermeel, ui, knoflook, zout en peper
- Vorm met je handen kleine gehaktballetjes van het mengsel en leg ze op een bord
- Braad de gehaktballen aan in de crockpot op sauté tot ze rondom bruin zijn
- Meng in een middelgrote kom de honing, sojasaus, ketchup, knoflook, gember, azijn, olijfolie en zwarte peper. Roer goed door
- Voeg de saus toe aan de crockpot zodat de gehaktballen bedekt zijn
- Kook op slowcook hoog voor 1-2 uur
- Een half uur voordat de kooktijd is voltooid, voeg je het maizena-watermengsel toe aan de crockpot. Roer goed door en laat het geheel indikken tot de totale kooktijd verstreken is
- Serveer de gehaktballen met de gebonden honing-knoflooksaus. Dit gerecht gaat goed samen met rijst, noedels of een simpele groene salade