Speklappen Semoer Sensatie
Ingrediënten:
- 500g speklappen, in stukjes gesneden
- 300g sperziebonen, uiteinden verwijderd en gehalveerd
- 1 grote rode of gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 ml kokosmelk
- 200g uitgelekte tomatenblokjes (uit blik)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel garam masala
- 1 theelepel chilipoeder (of naar smaak)
- Zout naar smaak
- Verse koriander (voor garnering)
- Rijst of naanbrood (voor serveren)
Bereidingswijze:
- Begin met het opzetten van de Crockpot Express op de sauté-instelling
- Voeg de stukjes speklap toe (zonder olie, aangezien speklappen voldoende vet bevatten) en bak ze tot ze bruin en knapperig zijn. Dit zal ongeveer 5-7 minuten duren
- Haal de gebakken speklappen uit de pot en zet ze opzij op een bord bedekt met keukenpapier om overtollig vet te absorberen
- Afhankelijk van de hoeveelheid vet die vrijkomt van de speklappen, kun je een deel ervan gebruiken om de ui en knoflook in te fruiten. Het kan zijn dat je niet alle vet nodig hebt; verwijder het overtollige of bewaar het voor een ander gebruik
- Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan het vet in de pot en volg de originele stappen om deze te fruiten en de kruiden toe te voegen
- Nadat de kruiden zijn toegevoegd en de aroma’s zijn vrijgekomen, voeg je de sperziebonen, paprika en de eerder gebakken speklappen toe aan de pot
- Roer goed door zodat alles goed gemengd is
- Voeg nu de kokosmelk en tomatenblokjes toe. Roer het geheel goed door en zet de slowcooker op ‘High’. Laat het gerecht 4 tot 5 uur koken. De exacte kooktijd kan variëren afhankelijk van je slowcooker, dus controleer tegen het einde of de groenten zacht zijn en de smaken goed gemengd
- Proef en pas indien nodig het zout aan. Serveer de curry warm, gegarneerd met verse koriander. Dit gerecht gaat uitstekend samen met rijst of naanbrood.