Stoof-Synthese: De Quantum Stoofpot Expeditie
Ingrediënten:
- 1 pak Knorr Hollands stoofpotje
- 500 gram stooflappen, in blokjes
- 250 gram champignons, in kwarten
- 400 gram krieltjes, gehalveerd als ze groot zijn
- 1 rode paprika, in stukjes
- 200 gram sperziebonen, uiteinden verwijderd
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Kruiden naar keuze (bijv. tijm, rozemarijn, laurier)
- 250 ml water of zoals aangegeven op het pakje Knorr stoofpotje
- Zout en peper naar smaak
Tips:
- De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de vleesblokjes en de gewenste malsheid
- Voor een dikkere saus kun je een maïzena-watermengsel (1 eetlepel maïzena opgelost in 2 eetlepels water) toevoegen aan de stoofpot
- Zet de Crockpot terug op de sauté-stand en laat de saus een paar minuten indikken
- Voel je vrij om te experimenteren met de hoeveelheid en soorten groenten en kruiden naar jouw voorkeur
Bereidingswijze:
- Snijd de stooflappen in blokjes en breng op smaak met zout en peper
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn
- Snijd de champignons in kwarten, de paprika in stukjes en halveer de krieltjes indien nodig
- Maak de sperziebonen schoon
- Zet de Crockpot op de sauté-stand en voeg een beetje olie toe. Braad de blokjes stooflap aan alle kanten bruin
- Voeg de uien en knoflook toe en bak deze kort mee tot ze glazig zijn
- Voeg de champignons, krieltjes, paprika, sperziebonen, en de kruiden toe
- Roer de inhoud van het pakje Knorr Hollands stoofpotje erdoor samen met 250 ml water (of de hoeveelheid aangegeven op het pakje). Roer goed door zodat alles goed gemengd is
- Sluit de deksel van de Crockpot en zet hem op de “Stew” of “Meat/Stew” stand. Stel de timer in op de aanbevolen tijd voor stooflappen, meestal rond de 35-40 minuten onder hoge druk
- Laat na het koken de druk natuurlijk afnemen voordat je de deksel opent. Dit zorgt voor extra mals vlees
- Controleer of de stooflappen mals zijn en proef of de stoofpot goed op smaak is. Pas zo nodig de kruiding aan
- Serveer warm, eventueel met een stukje brood of een simpele salade.