Vlaamse varkenswangetjes van Mangalicavarken

Ingrediënten:

2 grote uien
4 teentje look
eetlepel olie
1 kg varkenswangen van Mangalicavarken, te koop bij: www.mangalicahof.com

peper van de molen

zout
1 winterpeen
2 teentjes knoflook
4 laurierblaadjes
6 takjes tijm
4 trekjes rozemarijn
6 peterseliestelen
2-3 kruidnagels
flesje bruin bier van 33cl (Rodenbach, Sint Bernardus Abt 12..)
4 plakken ontbijtkoek
2 eetlepel mosterd
2 eetlepel bruine suiker
400 ml bruine runderfond

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bereiding:

  • Doe olie in de pan en kies sauté Sauté
  • Snij de varkenswangetjes in brokken en bak deze rondom aan
  • Bak uien en knoflook mee
  • Voeg winterpeen in blokjes gesneden toe en laat even mee sudderen
  • Voeg alle kruiden toe
  • Overgiet met bier en voeg bruine suiker toe, roer dit goed door
  • Voeg runderfond toe en roer nogmaals door
  • Smeer ontbijtkoek in met mosterd en leg deze ondersteboven op het gerecht
  • Zet de pan op slowcook met tijdsduur van 6 uur
  • Als de saus erg dun is even aandikken met een papje van maizena met water