Vlaamse varkenswangetjes van Mangalicavarken
Ingrediënten:
2 grote uien
4 teentje look
eetlepel olie
1 kg varkenswangen van Mangalicavarken, te koop bij: www.mangalicahof.com
peper van de molen
zout
1 winterpeen
2 teentjes knoflook
4 laurierblaadjes
6 takjes tijm
4 trekjes rozemarijn
6 peterseliestelen
2-3 kruidnagels
flesje bruin bier van 33cl (Rodenbach, Sint Bernardus Abt 12..)
4 plakken ontbijtkoek
2 eetlepel mosterd
2 eetlepel bruine suiker
400 ml bruine runderfond
Bereiding:
- Doe olie in de pan en kies sauté Sauté
- Snij de varkenswangetjes in brokken en bak deze rondom aan
- Bak uien en knoflook mee
- Voeg winterpeen in blokjes gesneden toe en laat even mee sudderen
- Voeg alle kruiden toe
- Overgiet met bier en voeg bruine suiker toe, roer dit goed door
- Voeg runderfond toe en roer nogmaals door
- Smeer ontbijtkoek in met mosterd en leg deze ondersteboven op het gerecht
- Zet de pan op slowcook met tijdsduur van 6 uur
- Als de saus erg dun is even aandikken met een papje van maizena met water