Groene Gaarde Giegelsoep
Ingrediënten:
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 4 kopjes kippen- of groentebouillon
- 4 kopjes broccoliroosjes (vers of bevroren)
- 1 kopje geraspte cheddar kaas
- 1 kopje room of melk
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een snufje nootmuskaat
Instructies:
- Plaats de fijngesneden ui, gehakte knoflook en de in blokjes gesneden aardappel in de crockpot
- Voeg de kippen- of groentebouillon toe aan de crockpot. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe
- Dek de crockpot af en kook de soep op een lage stand voor 6 tot 8 uur of op een hoge stand voor 3 tot 4 uur. De soep is klaar als de broccoli en aardappelen zacht zijn
- Gebruik een staafmixer om de soep in de crockpot te pureren tot de gewenste consistentie is bereikt. Als je van een stukje in je soep houdt, kun je ervoor kiezen om een deel niet te pureren
- Voeg de geraspte kaas en room of melk toe aan de soep. Roer goed door totdat de kaas volledig is gesmolten en de soep een gladde textuur heeft
- Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat
- Serveer de soep warm. Je kunt als garnituur nog wat extra geraspte kaas of verse kruiden zoals peterselie toevoegen.