Rustic Fisherman’s Feast: Spiced Pangasius with Potatoes and Beans
Ingrediënten:
4 pangasiusfilets
500 gram krieltjes, gehalveerd
400 gram sperziebonen, uiteinden verwijderd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel komijnpoeder
Zout en peper naar smaak
1 citroen, in schijfjes
2 eetlepels olijfolie
200 ml visbouillon of water
Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Spoel de pangasiusfilets af en dep ze droog. Kruid de filets met zout, peper, paprikapoeder, kurkuma en komijn
- Zet de crockpot op sauté en verhit de olie, fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn
- Voeg de gehalveerde krieltjes en sperziebonen toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met zout en peper
- Leg de voorbereide groenten in de Crockpot. Plaats de kruidige pangasiusfilets bovenop de groenten. Voeg de reepjes rode paprika en schijfjes citroen toe
- Giet de visbouillon of het water in de Crockpot. Zorg ervoor dat de filets gedeeltelijk ondergedompeld zijn.
- Doe de deksel dicht, ventiel dicht.
- Zet op slowcooking, temperatuur LOW, tijdsduur 4 uur.
- QR ventiel open
- Controleer of de vis goed gaar is en de groenten zacht zijn
- Serveer de pangasiusfilets met de groenten en garneer met verse peterselie