Schippers 800-Calorieën Schat” Crockpot Special
1:1 Dieet - Stap 2
Ingrediënten:
- 150 gram gemengde visfilet (kies voor magere vissoorten zoals kabeljauw of tilapia), in stukken
- 50 gram verse tomaten, in blokjes (of gebruik een kleine hoeveelheid tomatenblokjes uit blik zonder toegevoegde suiker)
- 200 gram gemengde Provençaalse groenten (let op de portiegrootte om binnen de calorielimiet te blijven)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel crème fraîche light (controleer de hoeveelheid om binnen de 800 calorieën te blijven)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Snijd de vis in hapklare stukken
- Hak de knoflook fijn en snijd de verse tomaten in blokjes als je verse gebruikt
- Plaats de Provençaalse groenten onderin de crockpot
- Voeg de knoflook, Provençaalse kruiden, en tomatenblokjes toe
- Leg de stukken vis voorzichtig bovenop de groenten
- Dek de crockpot af en zet deze op laag voor 4-6 uur, of op hoog voor 2-3 uur. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de visstukken en de crockpot
- Voeg ongeveer 15 minuten voor het serveren de crème fraîche toe. Roer voorzichtig om de vis niet te breken. Breng op smaak met zout en peper
Tip: Serveer met verse rauwkostsalade